banner

Как да планираме времето си?

      Често чуваме някой да казва ¨Имам толкова много задачи да свърша и времето никога не ми стига, пак трябва да остана след работа.¨ Защо се случват тези неща? Как да се научим да управляваме времето и възможно ли е това въобще?

      Времето е единственото нещо, което не може да се върне, то тече и, което сме успели да свършим, това е. Времето е пари и това е голяма истина. Колкото по-ефективно го използваме, толкова повече печелим и обратното. Как обаче да го използваме ефективно? Като действаме сега и веднага без да отлагаме нещата, и да имаме точен план за деня.


        Планът за деня е най-важното нещо. Всяка сутрин в началото на работния ден трябва да си съставим задачи за деня, да ги приоритезираме и да започнем да ги изпълняваме. Ако трябва да се обадим на 5 фирми - правим го веднага, ако трябва да напишем важен е-mail, правим го без да отлагаме. Често си мислим, за да се обадя трябва да се подготвя, сега не съм сигурен, какво да кажа и т.н., минават часове така и не сме се обадили, задачата си остава, а можехме да го направим за 10 минути. Ще се изненадате, колко много неща можете да свършите, ако не ги отлагате.

      Отлагаме задачи и губим време, защото ни е страх да ги свършим, а страхът е   FALSE EVENTS APPEARING REAL! Сами си го създаваме. Затова действайте сега и на момента, не губете време и ще разполагате с много от него. И не забравяйте в края на работния ден задължително да отметнете, кои задачки са свършени. Ако сте свършили всички, значи сте се научили да управлявате времето си! Прочети още...